Tervetuloa Kirsin (äiti) ja Emman (tytär) nukkisblogiin.

maanantai 30. syyskuuta 2013

Kurkistus Villa Muliinin remottiin

Hei!
Olen taas vähän edennyt Villa Muliinin remontissa. Täytyy muuten vielä keksi pariskunta Neulavaaralle etunimet! Emma sanoi, että ei mitään kirjontaan liittyvää, kun talo on Villa Muliini ja sukunimi Neulavaara. Että etunimet pitäisi tulla sen karttoja ja kirjoja harrastavan miehen mukaan. Ehdotin rouvan nimeksi Meri, mutta Emma ei hyväksynyt :) Ehdotuksia voi heittää kommentteihin. Lyö ihan tyhjää, ei sitä nyt ihmisiä (vaikka nukkeja ovatkin) voi nimetä Kirjaksi tai Kartaksi...

Ullakkohuone alkaa lupaavasti pursuta tavaraa...


Kylpyhuone sai uudet seinät ja lattian (molemmat kontaktimuovista).



Rouvan yläkerran "vastaanottohuone", siellä rouva Neulavaara voi kahvitella ystäviensä kanssa. Huoneessa on myös ompelukone, joten ne ompelutyöt hoituvat sitten täällä. Kuvassa näkyvät tuolit olenkin kirjonut itse, joten yksi esimerkki kirjojan talon sisustuksesta :)



Keittiön lattian kanssa kävi vähän hassusti. Halusin siitä vuosikymmenten saatossa kolhiintuneen, mutta kun iltahämärissä puukon kanssa heiluin, niin tuli kyllä sellainen perunapelto, että ihan harmittaa. Nyt pitää vaan löytää tarpeeksi räsymattoja peittämään kolot. En ihan NÄIN kolhiintunutta lattiaa olisi halunnut. Tässä se taas todistettiin tuo kunnon valaistuksen tärkeys.

Keittiössä on myös uusi hella ja tiskiallaskaapisto. Se oli valkoinen alunperin, mutta maalasin punaiseksi. Tiskipöytätaso on vielä työstämättä (eli altaan molemmin puolin). Myös yläkaapisto pitää tehdä.



Herra Neulavaara sai näin upean mittoihin tehdyn kirjahyllyn! Tähän olen tosi tyytyväinen. Tein kirjahyllyn Bilteman tikuista ja balsasta ja petsasin vedellä laimennetulla lasimaalilla. Mutta on minulla vielä iso urakka noiden kirjojen kanssa, kun haluan kaikki hyllyt täyteen kirjoja.



Sellaista ahkerointia! Tuli muuten mieleen, että onhan kompassissakin neula, joten nimi Neulavaara ei nyt liitykään pelkästään käsitöihin. Täytyykin sanoa Emmalle, kun hän niin "moitti" minua epätasa-arvosta. Rouva voisi olla Tuuli (merituuli). Höm... ideoita?

terkuin Kirsi

Emman ihania askarteluja!

Hi! Emma has made these lovely miniatures. Just a quick post, not many words, but lovely pictures :) Have a nice day!

Heippa,
Emma on taas saanut jotain niin ihanaa aikaiseksi.

Kukkalaatikko Ofelian taloon (joka on muuten nyt papalla sahausvaiheessa). Laatikko balsasta, maalattu vesiväreillä, kukat paperia.


Herkkuja, taitaa olla pääosin Halloween-herkutteluun! Ja nämä on Fimosta tehty.


Tällainen pikapostaus, ei paljon tekstiä, mutta kivat kuvat :) Mukavaa päivän jatkoa,
Kirsi

perjantai 20. syyskuuta 2013

Bilteman tikut taas muodonmuutoksessa! * Biltema´s wood becomes a chest

Hi! I Made a chest for attick of Biltema´s wood. Those Biltema´s woods are so handy :)


Heippa!
Bilteman tikuilla leikittiin taas ja tällaisen arkun tein ullakolle tavaroiden säilytykseen. Kun arkku oli kasassa, petsasin sen ja hioin hiekkapaperilla vähän kuluneen näköiseksi. Mitenkähän muuten saisin ullakolle hämähäkin seittiä, ideoita?


Oikein mukavaa viikonloppua!
Kirsi

sunnuntai 15. syyskuuta 2013

Sunnuntaipäivän nukkisaskartelut ja vilkaisuja Villa Muliiniin * Miniature crafts this Sunday

Heissan!
Tänään taas Emman kanssa askarreltiin nukkisjuttuja. Sovimme, että teemme kirjoja ja niillä aloitimme, mutta paljon muutakin sitten saimme aikaiseksi!



Emma osti Facebookin nukkiskirppikseltä puuvalmiin kaapin, jonka hän nyt petsasi. Emman tekemät kirjat hyllyssä, samoin hän teki kivan pöllö-koristeen.



Minä "maalasin" (värjäsin vesiväreillä vähän kukertaviksi ruskeaa ja vihreää sekoitellen) kukkalaatikot Villa Muliinin terassille - kukat vain puuttuvat! Köynnös, joka kuvassa näkyy, on Emman tekemä (viinirypäleen oksasta).



Emma viimeisteli istutuspöytäänsä. Tämä on niin upea, että en voi uskoakaan miten taitava tuo tyttöni on! Kukatkin ja kukkalapio on Emman itsensä tekemiä! Kivasti hän on asetellut ruukut ja mullatkin pöydällä, ihan on työn touhut aistittavissa!





Olen vähän saanut Villa Muliinia aluille eli lähinnä noita tapettipäätöksiä olen tehnyt. Nämä on kiinni seinissä, joten muutoksia ei enää tule :) Keittiöön valitsin rohkean tapetin, sillä haluan keittiöstä pirteän ja värikkään, sellaisen runsaan italiaistyylisen mamma mia-keittiön.



Kuten edellisessä kuvassa näkyy, ulko-ovi tässä talossa tulee keittiön nurkkaan. Siihen tein paneliseinän, naulakon ja kenkätelineen, jotka maalasin rohkeasti punaisiksi!



Olohuoneessa on hillitympi värimaailma. Yksi seinä on kokonaan vielä ilman tapettia, kun siihen suunnittelen jotain kirjottua...



Makuuhuoneeseen valitsin marjapuuron värisen tapetin ja takaseinän paneloin. En vielä tiedä mitä tuolle takaseinälle teen! Maalaanko ja millä värillä, vai mitä...




Seuraavaksi täytyy hankkia lattia- ja listamateriaaleja. Tapetit on valittu kaapista löytyneistä tarvikkeista, mutta herra Neulavaaran työhuoneeseen joutunen ostamaan, kun ei sopivaa löydy.

tiistai 10. syyskuuta 2013

Kurpitsakakkua ja teetä

Moikka!Kirjoitan nyt itse tämän postauksen. Mä olen askarrellut Ofelian taloon jo kaikenlaista. Eilen mä tein kurpitsakakun ja kupillisen teetä Ofelialle. Sunnuntaina askartelin pienen kaapin Ofelialle. Siinä on valelaatikot, eli niitä ei saa kiinni eikä auki. Toisen laatikoista tein olevan auki ja sieltä pursuaa tavaraa :)







Heippa :)

Emma  



maanantai 2. syyskuuta 2013

Sunnuntaipäivän askartelut * Sunday crafting

Hi!
We spent couple of hours crafting dolls house plants and flower boxes with Emma, please see the pictures below :)



Heippa!
Emman kanssa vietimme sunnuntaina muutaman tunnin askarrellen lähinnä kukkajuttuja nukkekotiin.



Minä tein kukkalaatikoita ja kuivaamastani viinirypäleen varresta puun - en tiedä mikä lie, en matkinut mitään oikeaa kasvia. Lehdet on maalarinteippiä, maalasin akryylimaaleilla.


Emma teki minulle näin ihastuttavan kasvin :)


Yhden laatikon maalasin vihreäksi, kun lehtiä varten sekoittamaani maalia jäi...


Nämä varmaankin petsaan. Vai olisikohan valkoinen maalattu parempi...


Emma teki minulle myös laatikollisen tomskuja :)


Tässä vielä Emman muita askarteluja. Kynttilät on vielä keskeneräiset, sydän puuttuu.




Olipas kiva taas askarrella! Ja kuten kuvista näkyy, olimmme oikein ahkeriakin!
Kirsi