Tervetuloa Kirsin (äiti) ja Emman (tytär) nukkisblogiin.

tiistai 26. heinäkuuta 2016

Vaateompelua

Mietin, että mitä sellaista voisin tehdä Forssaan nukkekotimarkkinoille, mitä en ole ennen tehnyt... Keksin, että vaatteita nukkekodin nukelle en ole kai yhtä kahta hametta lukuunottamatta koskaan tehnyt! Olen aina ajatellut, että se on niin vaikeaa, kun en 1:1 elämässäkään ole vaatteita ommellut. Mutta osasin kuin osasinkin! Löysin jostain kirjasta paidan kaavan ja itse pähkäilin siitä eteenpäin kaavamuutoksia. Ja onhan tämä nukkiksen vaateompelu todella aikaa vievää ja kieli keskellä suuta on tehty, ja tarkkaa työtä (tein mm. pääntielle muotokaitaleen, kaikki on ommeltu käsin). Niin ihania vaatteita sain aikaiseksi, että raaskinko myydäkään :) No, toki myyn, saanhan aina tehtyä omalle nukelle sitten uusia.

Ensimmäinen asu on hame+paita -setti. Paitaan ompelin kauniin helmakoristeen ja taakse tein helmi"napit". Paidan etumukseen kirjoin silkkinauhoilla kauniit ruusut.


Tämä tunika on todella söpö taskuineen kaikkineen. Johtuu varmaan tuosta iki-ihanasta ruusukankaasta.Tämä yksinkertainen mekko sai koristuksekseen käsin kirjotut silkkinauharuusut. Helmassa on Nina´s  käsinvärjätty pitsi.
Ja kesähelteille riemukas väripläjäys :)Kaikki edellä kuvatut vaatteet on ihania, mutta tämä "Marimekko", ah ja voih! No, minä kun tykkään väreistä ja Marimekosta oikeassa elämässä, niin kyllähän se tuntuu täällä 1:12 -elämässäkin :) Olisikohan "Marimekko"-tunikalle kysyntää messuilla? Kannattaisiko pari vielä tehdä mukaan myyntipöytään?

Nähdään Forssassa,
Kirsi

1 kommentti: