Tervetuloa Kirsin (äiti) ja Emman (tytär) nukkisblogiin.

torstai 7. joulukuuta 2017

Ihanin aika vuodesta ja Nukkis-Joulukalenteri!



Meillä on Tiinan kanssa Joulukalenterivaihto ja joulukuu on yhtä juhlaa!
Korissa on myös muutama adventtilahja, jotka vaihdoin ristipistoystävien kanssa. Ihana korillinen pieniä salaisuuksia!

Postauksen lopussa on askartelemistani kalenterilahjoista kerrottu 
mm. materiaaleista ja mistä idea, ohje tai kuva on saatu.


Luukut 21-24 (voit klikata kuvat isommiksi)

Kaikki hyvä loppuu aikanaan ja niin meidänkin Joulukalenteri loppui aatto-aamuun. Viimeiset neljä luukkua sisälsi nämä ihanuudet; nukke, lokerikko, lemmikit ja keinupossu. Aivan ihania!! Kiitos Tiinalle oikein paljon ihanasta kalenteristä ja ensi Jouluksi uudestaan :)

Nukke löysi jo paikkansa ullakkohuoneesta :)


Possu pääsee varmaankin tulevaan lelukauppaani röhkimään :)



Viimeiset kalenterilahjani Tiinalle olivat käsin tikattu peitto ja kirppislöytö norsu, virkattu kaulaliina ja kirjottu seinävaate. Pitsit eivät ole minun tekemiä vaan löysin ne Wetterhoffin Sässynä-markkinoilta. Ne on käsin virkatut! Kauluspitsi on Art of ministä.



Luukut 17-20 (voit klikata kuvat isommiksi)

Sain Tiinalta hienon mekon, lelukauppaan nallen, joka tuli kauniissa matkalaukussa sekä nuken. Materiaalipaketissa oli kivoja kankaita ja mitä erilaisempia nauhoja.


Minä annoin kirjotun tyynyn, fossiilin (ostettu) ja tein sille kuljetus/säilytyslaatikon. Sekatavarakauppaan tein tavaraa, paitsi Singer-loota on ostettu. Tarvikepäivänä Tiina sai minulta silkkinauhoja.


Luukut 13-16
Sain ihanat astiat ja kukkia. Tarvikepäivänä kankaita ja suloisen ristipistokitin. Oli ihan pakko heti aloittaa tuo hanhi-työ, mutta en tee tyynyä, teen maton, jossa kolme hanhea tallustelee peräkanaa :)


Minä annoin kiiltokuvakansion, versivärit ja pyyhe/lakanasetit. Tarvikepäivänä tällä kertaa teemana oli pitsit.



Luukut 9-12

9-luukku paljasti ihastuttavan virkatun setin, 10-luukussa erilaisia pitsejä, 11-luukussa hienot lokerikot ja luukussa 12 niin pieni ja upea pelle! Tiinalle kiitos taas!!

Vaikka noi kollaasikuvatkin aukeaa isommiksi klikkaamalla, laitan klovni-kuvan isompana, että näette oikein kunnolla miten hieno se on.



Minä annoin luukussa 9 tuliaisen Edinburgista museokaupasta; kivilajitelma. Tarvikepaketissa luukussa 10 oli kankaita ja tilpehööriä. 11 oli hienon ladyn juttuja ja luukussa 12 kaukoputki ja suurennuslasi.



Luukut 5-8 (voit klikata kuvat isommiksi)

Olemme sopineet materiaalipaketeista luukut 5, 10, 15 ja 20. Ensimmäisestä tarvikepaketista sain kivoja kankaita ja lankaa. Keltaiset alimmaiset kankaat on ihanan ohuita. 6. luukusta tuli vauva, söpö kuin mikä, ja vauva sai luukuista 7 ja 8 tarvikkeita; tutteja, tuttipulloja ja vieläpä nokkamukinkin :)


Minä annoin Tiinalle materiaalipaketissa kirjontatarvikkeita. 6. luukku, pöllö, on upea kirppislöytö! 7. luukku on tommonen "yli-korea" kirjottu tyyny ja 8-luukusta paljastui Tiinalle laatikkohylly. 




Luukut 1-4 (voit klikata kuvat isommiksi)

Luukuista 1-4 sain Tiinalta appelsiineja virkatussa korissa ja ne löysivät jo paikkansa päärynöiden vierestä. Toisena päivänä sain pilkkulehden ja se on just passeli mun pinkkiin Lundby-taloon. Jotain kukkaa salaa toivoinkin, kun en itse niitä tee! Sitten tuli akvaario ja seuraavan päivän paketista tuli sitten kalalle ruokaa ja haavi (ja näitä jo Emma katseli "sillä silmällä", että jäävätköhän mun taloon lainkaan :) Ihania!


Ja minulta Tiinalle meni virkattu shaali, tuunattu nalle sekä museokaupasta ritari (ajattelin Tiinan lelukauppaan), pieni kirjahylly sekä amppeli, joka on aikas värikästä sorttia, mutta ajattelin sen sopivan ehkä Tiinan marokkolaistaloon...




Joistakin tekemistäni (tai ostamistani) kalenterilahjoista tarkemmat tiedot


Hartiahuivin/shaalin virkkasin 0,5 koukulla kirjontalangoista. Kokoamisen jälkeen kirjoin muutamat koristepistot päihin ja keskelle.


Nalle on valmistuote, mutta tein sille mekon ja hatun kankaasta, pitsistä ja huovasta. Ritari on ostettu Kansallismuseon museokaupasta.


Opin tekemään koreja Marian nukkekotikurssilla VOP:ssa. Sanoin kurssilla jossain tiukassa kohdassa huokaillessani Tiinalle, että mitään koria et sitten kalenterissa saa! No, tein amppelin sitten kuitenkin, ähäkutti :) Tämä on punottu kirjontalangoista.


Kirjakaapin tein puusta ja pahvista. Kirjanselyksiksi nappasin kuvan internetistä, liimasin sen pahville ja leikkasin muotoonsa.


Tämän ihanuuden löysin kirpputorilta. Vähällä oli ettei jäänyt itselle...!


Tiinalla on yhdessä nukkekodissa rouva Huppelstorff, jolla on mm. piilopulloja pitkin taloa. Ajattelin, että nyt on niin korea tyyny, että rouva Huppelstorffkin hieraisee silmiään kahteen kertaan tämän nähdessään :) Tyynyn olen kirjonut 28 ct mustalle pellavalle yhden yli.


Tämän ihanan ohjeen löysin Susanna Tunturi-Anttilan Nukketalosta Nukkekodiksi -kirjasta. Värit valitsin vähän sitä silmällä pitäen, että jos Tiina laittaisi tämän marokkolaistaloonsa... Tein tämän mm. jätskitikuista ja Bilteman tikuista ja maalasin akryylimaaleilla.


Museokaupat on oivallisia ostospaikkoja myös nukkekotiharrastajalle!


Viuhkan tein pitsistä ja pienistä puurimoista. Lompakon tein kirjomalla (ei aukea).


Kaukoputken ohje löytyy Susanna Tunturi-Anttilan kirjasta Nukketalosta Nukkekodiksi. Se on tehty paperista ja maalattu akryyliväreillä sekä ruostevärillä. Linssi on koho-lakkaa.
Suurennuslasin tein hammastikusta ja tuollaisesta pyöreästä rinkulasta jonka täytin koho-lakalla.



Kiiltokuvakansio on tehty pahvista, kannet vuorattu kankaalla ja sivuille liimattu oikeita pieniä kiiltokuvia. 


Vesivärien pohja pahvia, vesivärit on reittimellä tehty ja maalattu akryylimaaleilla. Pensseli puutikku ja jostain vanhasta pensselistä leikkasin karvoja.


Kuten jo aiemmin mainitsin, museokaupat on mun suosikkipaikkoja ostoksille, kun reissaan, samoin matkamuistomyymälät. Tämäkin fossiili on löydetty matkamuistomyymälästä. Tein sille puulaatikon kuljetusta/säilytystä varten.


Peittoon tein käsin tikkauksia päälle ja reunalla sisäpuolella menee hentoinen rautalanka, jotta peittoa voi vähän asetella.


Kaulaliinan kokosin virkatuista isoäidinneliöistä.


Seinävaatteen kirjoin mallista (täytyy tarkistaa kenen suunnittelijan malli, kun nyt en muista). Käänsin vähän kangasta taakse ja väliin jäi puurima pidikkeeksi.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti