Tervetuloa Kirsin (äiti) ja Emman (tytär) nukkisblogiin.

sunnuntai 1. heinäkuuta 2018

Ihastuttava nukkekotimuseo Varsovassa

Tein viikon kiertomatkan Ikaalisten matkatoimiston järjestämänä; Bratislava-Krakova-Auschwitz-Varsova. Varsovassa vierailin nukkekotimuseossa, joka oli noin 150 metrin päässä meidän hotellilta! Tottakai olisin mennyt sinne vaikka se olisi ollut kaukanakin. Voin suositella museota ihan kaikille, oli sitten harrastaja tai ei! Ihana paikka!

Tässä linkki museon sivustolle. Pääsymaksu oli euroissa vitosen verran eli eipä paljon mitään.

Muzeum Domkov Dla Lalek sijaitsee kaupungin maamerkissä, "Stalinin hampaassa" (Stalinin "lahjoittama" pilvenpiirtäjä), joka on tosi helppo löytää. Hillittömän iso rakennuskompleksi on englanniksi Museum of Science and Culture. Nukkekotimuseo on siinä pyöreässä osassa, mutta sisäpihalla, joten siinä kohtaa kannattaa olla tarkkana, nimittäin kyltit oli aika olemattomat.

Tässä kuva tiede- ja kulttuurikeskuksesta, että tämmöisessä hillittömässä rakennuksessa ne pienen pienet nukkistavarat siellä museossa sitten lymyävät :)


Museossa on esillä 120 historiallista taloa ja roomboksia eri mittakaavoissa. Nähtävää riittää! Tässä vähän esimakua, niin ehkä tekee mieli lähteä matkaan :)


Klikkaa kuvia isommiksi!





Edwardian Wedding Parlour
Iso englantilainen kauppa noin v. 1900, tehty puusta. En tiedä miltä ajalta sisustus on.





Vet´s clinic
Talo saksalaiselta Albin Schönherr - Gehauselta, sisustettu eläinlääkärin tiloiksi (itse talo on 1930-luvulta).



Draper´s shop
Pieni puinen saksalainen kauppa, 1940, nukkeja tehtiin 1930-40 -luvuilla. 




French hospital room 



Gottschalk Butcher´s stall
Myyntikatos on tehty jalavasta saksassa noin 1890-1900, valmistaja Moritz Gottschalk. Nukke on tehty 1920-luvun alussa ja sillä on käsin kirjailtu balkanilainen asu. 



Horton sisters´house
6 huoneinen englantilainen talo, jonka isä valmisti kuudelle tyttärelleen noin 1910. Jokainen tyttö omisti yhden huoneen talosta. Siihen asennettiin valotkin! Alkuperäiset huonekalut on kadonneet. 



House with drying laundry
Tämä talo on arveltu tehdyn Wielkopolskan kunnassa 1930-1940 välillä. Siellä on puisia kalusteita, keraaminen pesusetti, kudottu matto ja mm. uskonnollinen kuva, mutta ei taida näkyä kuvassa. 




Justina´s folk chamber
Tämä taisi olla männystä, valmistaja Zakopane, Puola, noin 1970. Nuket tehty kankaasta ja tyttö-nukke selluloidista. 

Ihanat nämä kirjaillut tyynytkin.



Arab tent 



Krahmer doll´s bedroom
Tämä puinen makuuhuonekalusto on 1:5 mittakaavassa ja nämä on 1920-luvulta. Sänky oli tehty limewoodista, mutta en oikein tiedä mitä puulajia se on? Nukella on puuvillasta vartalo ja nahkakengät ja se on saksalaisen, v. 1947 perustetun yhtiön Krahmer Puppen nukke. 



Little doll´s corner with white dresser
Tämä roomboksi on mittakaavassa 1:35. Huonekalut 1980-luvulta. Ymmärtääkseni tämä oli ukrainalainen tee se itse -setti. 



Little room from Alba
1970-luvulta ja Ranskasta. Selluloidi-nukella on päällään Alban alueen asu. Nukke on tehty n. 1959 Petitcollin tehtaalla ja se ilmeisesti on vielä olemassa. 



Miss Julia´s house
Puinen 1:10 mittakaavan talo, tehty Puolassa 1980-luvun lopulla. Se esittää, jos oikein ymmärsin, 1930-luvun tyypillistä kaupunkiasuntoa. Kalusteet on 1940-luvulta. Keittiössä ja kylppärissä on metallisia kalusteita.



Oregon trail log house
Amerikkalainen, itse koottu Dura-Craftin mökki 1970-luvulta.  



Rat school
Luultavasti tehty Puolassa 1920-1940. Alkuperäiset oppilaat ja opettaja on kadonneet ja heidät on korvattu huovutetuilla hahmoilla. 



Prescool for teddy bears
Saksalainen puinen talo 70-luvulta, joka on rempattu päiväkodiksi nalleille. Jotkut kalusteista on Veron ja muoviset leikkipuistokalusteet on Jeanin. Nallet on tehty USA:ssa 1920-luvulla ja niillä on liikkuvat nivelet. 



Silesian house
Tämän talon on isä rakentanut tyttärelleen Puolassa, Silesiassa noin 1946-1948. Suurin osa tavaroista ja kalusteista on alkuperäisiä. 



Sport´s school
Saksalainen 1940-luvun puinen urheilukoulu. Tässä roomboksissa esitellään arjalaista rotua, sinisiä silmiä ja vaaleita hiuksia, tervettä ja urheilullista ihmistä. 



The three sisters´pharmacy
1910-1920, jos oikein ymmärsin, tämä esittää wieniläistä apteekkia "Beneath the Lion" (Alte Löwen-Apotheke). Nuket on tehty Briteissä 1920-luvun lopulla ja niissä on leima "Empire Made". Silmät aukeaa ja sulkeutuu, hiukset on mohairia, vaatteet on alkuperäiset. 



Three little pigs´house
Tämä mökki on rakennettu 1994 ja rakennustarpeena on käytetty mm. hedelmälaatikkoa. 



Yrttimummo



American house superior toy
Siirtomaatyylinen peltitalo 1:16 mittakaavassa. Näitä on tehnyt 1950-luvulla T. Cohn Tin Litho Superior Toy, amerikkalainen yhtiö siis. Taloja sai ostaa joko kalusteiden kera tai sitten vain pelkän talon. 



Vero Orange room
1:16, muoviset kalusteet, valmistettu n. 1975. Vero oli saksalainen firma, joka perustettiin 1972.



Modella hairdressing salon
Tämä oli pahvinen, jossa oli muoviset kalusteet vuodelta 1975 ja valmistaja Modella.



Oli siellä muovinen Muumi-talokin!





































Victorian dollhouse Willowcrest
Greenleafin nukkekotikitistä tehty.






















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti