Tervetuloa Kirsin (äiti) ja Emman (tytär) nukkisblogiin.

maanantai 30. syyskuuta 2013

Kurkistus Villa Muliinin remottiin

Hei!
Olen taas vähän edennyt Villa Muliinin remontissa. Täytyy muuten vielä keksi pariskunta Neulavaaralle etunimet! Emma sanoi, että ei mitään kirjontaan liittyvää, kun talo on Villa Muliini ja sukunimi Neulavaara. Että etunimet pitäisi tulla sen karttoja ja kirjoja harrastavan miehen mukaan. Ehdotin rouvan nimeksi Meri, mutta Emma ei hyväksynyt :) Ehdotuksia voi heittää kommentteihin. Lyö ihan tyhjää, ei sitä nyt ihmisiä (vaikka nukkeja ovatkin) voi nimetä Kirjaksi tai Kartaksi...

Ullakkohuone alkaa lupaavasti pursuta tavaraa...


Kylpyhuone sai uudet seinät ja lattian (molemmat kontaktimuovista).Rouvan yläkerran "vastaanottohuone", siellä rouva Neulavaara voi kahvitella ystäviensä kanssa. Huoneessa on myös ompelukone, joten ne ompelutyöt hoituvat sitten täällä. Kuvassa näkyvät tuolit olenkin kirjonut itse, joten yksi esimerkki kirjojan talon sisustuksesta :)Keittiön lattian kanssa kävi vähän hassusti. Halusin siitä vuosikymmenten saatossa kolhiintuneen, mutta kun iltahämärissä puukon kanssa heiluin, niin tuli kyllä sellainen perunapelto, että ihan harmittaa. Nyt pitää vaan löytää tarpeeksi räsymattoja peittämään kolot. En ihan NÄIN kolhiintunutta lattiaa olisi halunnut. Tässä se taas todistettiin tuo kunnon valaistuksen tärkeys.

Keittiössä on myös uusi hella ja tiskiallaskaapisto. Se oli valkoinen alunperin, mutta maalasin punaiseksi. Tiskipöytätaso on vielä työstämättä (eli altaan molemmin puolin). Myös yläkaapisto pitää tehdä.Herra Neulavaara sai näin upean mittoihin tehdyn kirjahyllyn! Tähän olen tosi tyytyväinen. Tein kirjahyllyn Bilteman tikuista ja balsasta ja petsasin vedellä laimennetulla lasimaalilla. Mutta on minulla vielä iso urakka noiden kirjojen kanssa, kun haluan kaikki hyllyt täyteen kirjoja.Sellaista ahkerointia! Tuli muuten mieleen, että onhan kompassissakin neula, joten nimi Neulavaara ei nyt liitykään pelkästään käsitöihin. Täytyykin sanoa Emmalle, kun hän niin "moitti" minua epätasa-arvosta. Rouva voisi olla Tuuli (merituuli). Höm... ideoita?

terkuin Kirsi

6 kommenttia:

 1. Kävisikö nimileikkiin Petra (kivi), Rémus (airo) tai Carmen (runo)? Leikin latinalla ja moni nimihän sieltä kampeaa muotonsa. Meri on vanhoissa kartoissa Mare.

  VastaaPoista
 2. Viehättävältä näyttää Villa Muliini ja varsinkin keittiössä ihanat värit

  VastaaPoista
 3. Ihanalta näyttää Villa Muliini. Onko tämä uusi talo teillä vai muutatko jotain vanhaa nyt? En pysy kärryillä :).

  VastaaPoista
 4. Villa Muliini on Emman talo, jonka olen vuokrannut. 5 e/kk on vuokra, joten aikas halpaa :) Emma halusi euron, mutta minä sanoin, että ainakin 5 euroa! Ja siis talo siirtyy minulle kyllä eli ei Emma sitä enää ota takaisin. Emmalla on nyt uusi talo tulossa, Ofelian talo. Se on tuossa nyt kasattu ja tapetoinnit ym. on menossa.

  VastaaPoista
 5. Tosi ihanalta näyttää! Hauska tuo ullakkohuone :)

  VastaaPoista