Tervetuloa Kirsin (äiti) ja Emman (tytär) nukkisblogiin.

maanantai 31. lokakuuta 2011

Sattuman kauppaa toi minulle nukkekodin :)

Sisareni osti nukkekodin, mutta huomasi varsin pian, ettei hän haluakaan nukkekotia vaan hän haluaa tehdä nukkekodin vanhaan kaapppiin. Hän yritti myydä tätä ihanuutta Huutonetissa, mutta koska siellä ei myyntionnea tällä kertaa ollut, hän alkoi houkutella minua ostamaan talon. Ja minullahan oli epäonninen talonhankintayritys juuri pari viikkoa sitten. Tilasin verkkokaupasta tosi nätin ja mieleisen nukkekodin, mutta huomasinkin sitten (siis suomeksi: en ollut tajunnut mittoja, vaikka olin tietysti cm-määrät netissäkin nähnyt), että talon huoneiden syvyys oli vain 22,9 cm. Kun tuohon tilaan laittaa vaikkapa parisängyn, ei sängyn päätyyn paljon tilaa jää eli huoneiden sisutaminen olisi ollut aika hankalaa. Niinpä palautin talon ja olin siis edelleen ilman nukkekotia. Näin ollen olin varsin otollinen kohde nukkekotikauppiaalle :)

Kyllähän siinä meni viikonlopun suunnitelmat uusiksi, kun tämä lauantaina ilta-päivällä meille kannettiin!Talo kannettiin työpöydälleni ja innostuin tietysti heti tapetoimaan ja laitoin kuvauksia varten vähän kalusteitakin, mutta koska talo vielä siirretään oikealle paikalleen (kunhan joku kertoisi missä sekin on! Emma sanoikin taannoin, että meillä on yksi huone liian vähän, pitäisi olla nukkekotihuone), en alkanut viimeisen päälle sisutamaan tai pikkutavaroita laittamaan paikoilleen. Joten varsin tyhjän näköistä on, mutta haluan kuitenkin esitellä teille taloani ja tapetteja. Kaikki tapetit valitsin varastoistani löytyneistä scrap-papereista yms. Päätin, että uusia en osta ja ihan kivastihan sitä valikoimaa löytyi :)

Vessa on yläkerrassa, oikeastaan tuo on ullakkokerros. Peili ja pöntön päällä oleva purnukka fimo-massasta ja napeista itse tekemäni.


Keittiössä iloitellaan väreillä oikein kunnolla!


Olohuoneeseen valitsinkin yllättäen vaaleanpunaista (olin aina ajatellut, että siitä tulee vaaleansinisävyinen - yllätin itsenikin :)

Sivupöydän alla olevat korit tein aida-kankaasta.
Ja kuten huomaatte, tässä vaiheessa jo vaihtui huonekalujen järjestys. Päätin ottaa raput pois talossa kokonaan, sillä ne vievät liikaa tilaa ja huoneet on aika pienet. Innostuin kirjomaan uudet päälliset näihin tuoleihin, jotka ovat muutenkin kokeneet ison muodonmuutoksen. Yritän myöhemmin löytää kuvan, missä tuolit on alkuperäisessä asussaan, ne olivat tumman ruskeat ja päälliset oli tumman vihreää samettia. Minä maalasin ne vaalean harmaiksi ja tein uudet päälliset - eli ovat kyllä todellakin eri näköiset kuin ennen!

Lastenhuoneessa on jo kesällä E-baysta ostamani Beatrix Potter-tapetit. Herkullista.

Makuuhuoneessa on myös E-bay -ostos kahdella seinällä ja parvekeseinän maalasin tuputtamalla vähän semmoiseksi pilvimäiseksi (klikkaa kuva isoksi, niin tuputuskuvio näkyy). Sahasin myös kuviolistasta ovilistat ja maalasin vaaleansiniseksi.


Aika paljon siis ehdin tehdä lauantai-illan ja sunnuntainaikana ottaen huomioon, että kirjoin ne tuolin päällisetkin ja tein myös Emman nukkekotiin rappujen kaiteeet! Kohta alkaa se ihana vaihe, kun saa laittaa kaikkia pieniä kodin sisustusesineitä paikoilleen. Kukkia minulta puuttuu, varsinkin viherkasveja ja niitä pitäisi nyt metsästää.

Taloon kuuluu myös lisäosa, johon mennään keittiön sivuovesta ja lisäosan yläpuolella on terassiparveke, johon mennään makuuhuoneen ovesta. En ole vielä päättänyt teenkö lisäosaan saunan ja kodinhoitohuoneen vai ruokailu-oleskelu-kirjasto -huoneen. Mitäs mieltä olette? Toisaalta, olisiko sauna huono idea ullakolla? Siellähän se vessakin on...

Oikein hyvää alkanutta viikkoa kaikille! Ja käykäähän toistekin "kylässä" :)

11 kommenttia:

 1. Niin hassulta kuin se kuulostaakin, minua on jostain kumman syystä yritetty kieltää vierailemasta tässä sinun blogissasi... Mistähän lienee johtuu???
  Siis aivan upea talo!! Ja monissa nykyajan taloissa on saunatilat yläkerrassa, mutta maltatko olla tekemättä sinne sellaisen naisellisen budoaarin? ;)

  VastaaPoista
 2. Sari, minä arvaan mihin tuo "kielto" perustuu! Tämä on nimittäin tarttuva tauti. Mutta jos se tarttuu, sairastaminen on vain kivaa :) Niin, tuo sauna ym. tilaratkaisut ovat nyt tosi vaikeat päättää...

  VastaaPoista
 3. No missä ihmeen välissä päällystit ne vihreät tuolit, kun vastahan eilen illalla kävin, eikä ne vielä olleet valmiit... Ymmärsin, ettet ollut edes ristipistelyjä vielä tehnyt kankaalle. Olette te kyllä Empun kanssa sellasia tekijöitä, että hujaus vaan, ja jo on valmista ; )

  T. pikkusisko

  VastaaPoista
 4. Jaa-jaa, sullahan on tääkin jo sitten kohta valmis, ja täytyy uutta taloa hommata... Oikeesti, aina, kun näytät, että on joku uusi projekti, niin se on sitten melkein viimeistelyjä vaille valmis jo heti :D
  Sulla taitaa olla siellä kohta pieni kylä koossa?

  VastaaPoista
 5. aivan mahtava talo sinulla ja vieläpä Beatrix Potter-tapettia, voi ei:)

  VastaaPoista
 6. Ihana on tuo talosi. Siinä riittää taas puuhailemista vähäksi aikaa :)

  VastaaPoista
 7. Kirsi iik miten ihana!!!! Siis niin kaunis talo, ihan täydellinen! Miten paljon sulla olikaan kalustetta yms jo varastossa, koko talohan on jo niin kuin valmis.
  Koko päivän poltteli kun en pääsyt koneella kuin vasta nyt tätä ihanuutta katsomaan ja hei ihan kohta nään sen onneks livenäkin :)

  VastaaPoista
 8. Outi, melkein on kylä koossa tosiaan :)
  Mari, onhan sitä tavaraa... Hyllyjä ja semmoisia tarvitaan, mihin sisustustavaraa laittaa. Just ne pikkiriikkiset tavarat on nukkekodeissa kiehtovinta. Ja tekevät talon kodikkaaksi.
  Pikkusiskolle tiedoksi, ettei noissa kirjailuissa nyt kauaa nokka tuhissut! Ehkä pukki tuo sitten sinullekin...
  Kiitos kaikille kommenteista, ihanaa kun jaksatte tutustua uuteen talooni :)

  VastaaPoista
 9. Tupsahdin kylään, en muista aikaisemmin käyneenikään. Hieno talo syntymässä. Ja vaikuttavia oli nuo kaikki muutkin. Selailin koko blogin läpi ;)
  Taidan poiketa toistekkin kurkkaamaan mitä mukavaa täällä tapahtuu.

  VastaaPoista
 10. valtavan hieno talo! En harrasta nukkekoteja, mutta nypläystä kyllä. On olemassa parikin kirjaa mininypläyksistä. Jos haluat viedä tätä nukkekotijuttua vieläkin pidemmälle, niin voisi ruveta nypläämään :))

  VastaaPoista