Tervetuloa Kirsin (äiti) ja Emman (tytär) nukkisblogiin.

sunnuntai 12. elokuuta 2012

Uskomaton onni kirpputorikierroksilla! * Great finds from flea markets

Hei! Täällä kirjoittelen niin tyytyväisenä, kun kerrankin oli onnea nukkisrintamalla kirppiskierroksellamme.

Sikoni kanssa kävimme perjantaina yhdellä kirpputorilla, josta löysin Lundbyn hääparin ja kylppärikaluston. Siskoni löysi parisängyn. Tästä innostuneina ajattelimme, että käydään vielä toisella kirpputorilla ja sieltäpä löytyi samanlainen parisänky minullekin, paitsi, että sain mukaan myös yöpöydät ja -valot sekä keltaisen yöpöydän, joka sopii täydellisesti 70-luvun Lundbyni tytön sängyn pariksi. Pikkulelupusseista löytyi kaikenlaista kivaa mm. tulevaan lelukauppaani.

Lauantaina aamulla siskoni sitten soitti, että lähdetäänkö Riihimäelle kirpputorille. Onni on nyt ollut niin hyvä, että jospa se vielä jatkuisi... Ei muuta kuin matkaan ja kyllä vain tehtiin nukkekotilöytöjä sielläkin. Yllä olevassa kuvassa näkyvä korkea kapea laatikosto ja rahit on Riihimäeltä, mutta viikonlopun paras löytö oli tämä Lundby Stockholm -talo, jonka ostin 15 eurolla. Katsoin Lekmer-lelukaupasta, että hinta on 89 e. Minun talostani puuttuu alakerran lasiseinä sekä katolta kaiteet, mahtaakohan niitä saada varaosina, tietääkö kukaan? Mutta toki osaan itsekin tehdä kaiteet, mutta tuo lasiseinä on jo toinen juttu.

Olen talostani tosi iloinen. Olen nimittäin haaveillut voivani sisustaa nykyaikaan sijoittuvan modernin talon ja tämä kun on pieni talo, niin on juurikin sopivan kokoinen urakka siihen. Tykkään myös piha-alueesta ja mietinkin kaikenlaista kivaa, mitä siihen voisi sijoittaa.

Tässä kuvassa näkyy lasiseinät yläkerrassa ja kylppärin edessä. Kirppikseltä joskus aikanaan ostin sisustuskangasnäytepaketin ja sieltähän löytyikin heti oivallinen pala matoksi. Aarnion poni on avaimenperästä ja musta lasihelmi sopinee hyvin moderniksi lattiamaljakoksi. Jotain heinää siihen tyylikkäästi...Kirppareilta on lelukauppaan löytyneet nämä. Lentokoneet on korvakorut ja ne löysin Riihimäeltä. Ne on aikas kivat, voin kuvitella ne katosta roikkumaan...


Ei ihan kirpparilta
Emma osti Forssan markkinoilta omaan Lundby-taloonsa tämän upean retro-alakerran. Tämä oli oikea löytö!

Perheen isä sai kaipaamansa autotallin, jossa hän ropaa autoa parhaillaan. Auton olen joskus puolisen vuotta sitten löytänyt kirppikseltä ja onpa kiva, kun se nyt saatiin esille.

Emman kukkakauppa Hortensian omistajatar Hortensia-neiti on juuri muuttanut ja asunto on remontissa. Emma on ehtinyt tehdä jo tiskiallaskaapiston/uunin&hellan, keittiön pöydän ja tuolin sekä mustan nojatuolin. Näppärä tyttäreni :)


In English
Hi! I am so happy to find all these great dolls house items from flea markets we visited with my sister on Friday and Saturday. It is rare to find dolls house items from flea markets here where I live.

Lundby Stockholm house I am going to decorate modern today´s home. It a nice little project because the house is quite small. The house is missing rails on the roof and glass wall downstairs. I wonder if I can buy spares, but if not, the rails I can make my self but the glaas wall is going to be little difficult...

In the last picture you can see Emma´s crafting. She made kitcher furnitures for Hortensia who has the flower shop named after her self. Hortensia has just moved in and is still decorating her little home.


4 kommenttia:

 1. Wau mitä löytöjä!! Pitää lähteä itsekin heittämään kirppiskierros, jos hyvä tuuri kohtaisi, joskus ei löydy pitkiin aikoihin mitään ja sitten yhtäkkiä löytyykin kovasti kaikkea mahtavaa!

  VastaaPoista
 2. Voi mahdoton ,miten upeita juttuja löysitte kirppareilta :)
  Ja yksi nukkekotikin lisää-hyvä hyvä !!!

  Muistat varmaan kun käytiin yhdessä siellä kirpparilla kun oltiin Krissen kanssa luonasi !?
  Hän laittoi tänään uudet kynnet kätevästi tekniikoita yhdistäen eli sieltä kirpparilta ostamiinsa
  (käytämättömiin ,jos joku lukee tätä ja kauhistuu!!)
  upeisiin vaal.puna raita + ruusukoriste kynsiin vaan "oikeat" geelit päälle ja kovetus uunissa ja voi että-
  on hienot !!!!

  Minä olen lukenut jo toisen ostamistani kirjoista ja se oli ihana kertomus !!! :) :)
  Aloitan tänään kirjeesi...

  T.Maija Emäntä

  VastaaPoista
 3. Hei! Onpa löytöjä kerrassaan! Vastasin pöhkönä sulle omaan blogiini, mutta laitanpa viestin tännekin, jos et siellä satu käymään. Palmu on istutusta vaille valmis ja laitan sen pian tulemaan. On ollut monenlaista mukavaa sekä ikävää viivykkiä, mutta en ole unohtanut asiaa. Laitan sulle sp, kunhan koululaiset saadaan kunnialla opintielle ;D.

  VastaaPoista
 4. Olipa teillä onnea! :) Itse en koskaan ole kirpputorilta mitään nukkekotiin löytänyt (tosin en kiertele kirppiksillä kovin usein ;) ) Kiva nähdä miten sisustat modernintalon. :) Sisustusintoa! iizu

  VastaaPoista