Tervetuloa Kirsin (äiti) ja Emman (tytär) nukkisblogiin.

tiistai 2. elokuuta 2011

Käsityötarvikemyymälä

Minun ihan oma projektini on käsityömyymälä, jossa myydään jonkin verran myös valmiita tuotteita kuten esim. sisustustyynyjä ja pitsiliinoja. Alun perin minun piti hankkia Marin avustamana Porista sisustusliikkeestä valmis myymälärakennus, mutta kun isäni teki Nallelaa ja näin jätepalat terassilla, niin silmäilin niitä, että nuohan riittäisivät justiinsa. Myymälään ei ole ostettu mitään uutta, kaikki rakennustavarat ja maalit oli omasta takaa tai isältäni saatuja. Em. syystä myös värimaailma on nyt tämä eli talo vihreä ja lautalattia tummaksi petstattu. Jos olisin lähtenyt ostamaan maaleja ym. niin värimaailma olisi varmaan vaalea puu/valkoinen/vaaleansininen, mutta hyvä näinkin. Ja epäilen, että näitä projekteja tulee vielä lisää... huokaus... nyt jo päässä muhii kaikenlaista. Taitaa se tosiaan olla niin, että tähänkin jää vain niin koukkuun!

Tervetuloa kurkistelemaan myymälääni!Monet ideat ovat Raili Frankin Nukkekotielämää -kirjasta, kuten sininen hyllykkö, joka on tehty Pepsodentin hammasharjojen myyntitelineistä ja lankakerien tekeminen. Boordi on kangasnauhaa Handarbeiten busteplumesta.

"Ompelunurkkauksessa" on myynnissä kaavoja ja kankaita. Elna-ompelukonejuliste on lehdestä, liimattu pahville ja päällystetty kontaktimuovilla.

Ruusurasian tein Nukkekotikirjan ohjeilla (Vivienne Boulton). Pitsiliinat on ihastuttava yllätyspostia Sarilta (hän tiesi varmasti, että pitsisiä juttuja en osaa myymälään itse tehdä :)

Nappirasia ja pienet laatikot nappisetteineen on itse tehtyjä myös. Lankakerät ovat Emman tekemässä korissa. Puikot on cocktail-tikut, joiden päihin on liimattu helmet ja maalattu hopeamaalilla (jälleen Nukkekotielämää-kirjan ohje).

Ristipistotyynyt on pistelty yhden yli 28 count pellavalle. Osan miniatyyripistelyistä teen puolipistoin. Jos teen ristipistoin, käytän vain yhtä langan säiettä.

Sisäänkäynti (pariovet vielä puuttuvat).

Myymälän terassilla voi lukea vaikkapa käsityölehtiä :) Lehdet on tehty mainoksista, jotka on liimattu pahville ja sisälle myös vähän "sivuja".


Kurkistus myymälän työvaiheisiin

Ai niin, taisinpa narrata ylempänä tekstissä sen verran, että jotain uuttahan tätä varten kyllä ostinkin, nimittäin kahdella eurolla jäätelötikkuja. Niitä minä sitten pätkin noin 100 kpl sopivan kokoisiksi tehdäkseni myymälääni lautalattian :) Katkaisin tikut ronskisti vaan jollain mieheni työkaluista löytämilläni pihdeillä ja vähän hioin päistä (kuva).
Lautalattian sommittelua


Maalaus aloitettu

Sisäänkäynti: ruoho on pojiltamme (hekin tekevät miniatyyrejä, mutta eivät nukkekotimaailmassa :) ja puhallushiekka on mieheni säkistä (hän teki juuri pihakivetystä ja hienorakeinen hiekka oli just sopiva tähän tarkoitukseen). Hiekka ja ruoho on liimattu alustaan.

Tapetointia: tapetin olen saanut varmaan 10 vuotta sitten, mutta nyt vasta rullan avasin. Hyvä kun vihdoin löytyi käyttöä :)

Mikä myymälälle nimeksi??
Kyltin maalausta: suunnittelin myymälän katolle kyltin jossa on sakset, nappeja ja lankakeriä ja sitten tuohon tyhjälle alueelle tulisi myymälän nimi. Mutta mikä myymälälle nimeksi!!?? Kun sen keksin, maalaus jatkuu. Ehdotuksia otetaan vastaan :)

4 kommenttia:

 1. Ihanalta näyttää kaupassa! Samoin Nallela ja kaikki sinun ja Emman tekemät tavarat ovat niin kivoja :)

  VastaaPoista
 2. Aivan ihana! Tämä on kiva harrastus.

  VastaaPoista
 3. Siis aivan ihana! Minä en tiedä viherrynkö vai huokailenko vai mitä! Tälläinen täytyy olla jokaisella! Siis minäkin tahdon...UPEA!

  VastaaPoista
 4. Aivan upea!! Aloin vasta nyt seuraamaan blogiasi ja heti piti aloittaa alusta lukeminen. Tekisi itsekkin kauheasti mieli tehdä miniatyyrijuttuja, mutta mulla menee hermot aina kaikkien pienten juttujen kanssa... :D

  VastaaPoista